Speakers Corner nr 3 2018

Nu har vi troligen haft den varmaste, torraste, eldigaste sommar i mannaminne -och om vi vill att Herrens verk ska gå framåt – få vi säkert även hett om öronen den kommande hösten också.

Jag personligen har medverkat i en stor försommar konsert med Ö-viks eget symfoni orkester + Öviks stads musikkår – och sedan bara några dagar senare samma symfoni orkester + Nordiska kammarorkester i en konsert med rubrik – Ö-vik tar ton. Två uppskattade framträdanden med Ö-viks musik liv i dagarna två – väl över 100 musiker -inklusive ett bastant brass sektion – på Pingstkyrkans estrad vid båda tillfällena. Det var mastigt! Ö-viks Pingstkyrka var ”knökafull” både gångerna. (Dessutom hade jag ett barnbarn som spelade solo till denna mastodona orkester som gjorde inte saken sämre)

I början av juni bar det iväg på en brass turné i Östra Småland med City Brass – redan då var denna heta sommar i full gång – läs separat artikel)

Också under juni månad befann sej Ö-viks Pingstbrass på friluftsmöten på gågatan, det kändes verkligen rätt att komma utanför kyrkans väggar. Vi hann även med en minikonsert och medverkan vid högmässan i Själevads kyrkan under sommaren.

Jag är kvar hos Radio Örnsköldsvik med ”Brasstracks” – och naturligtvis på nätet . Utan att prata i egen sak, – här kan man lyssna hur låtarna ska vara , man kan säkert få idé och tips till ny repertoar, här uppges utöver musik titlarna, namn även på kompositör & arrangör, samt namn på solister och det spelande bandets namn Kolla gärna på program förteckning med all info. på www.brasstracks.se.

Jag nämnde tidigare om att jag undrade om vi var den första brassband att turnera i Israel – men se’n kommer jag på själv att Stockholms Filadelfia Blåsorkestern medverkade på Världs Pingstkonferensen i Jerusalem för ganska längesen. Så vi från Ö-vik var inte alls först.(Men kanske först i modern tid !)

Just nu är det högtid för undertecknad att intensifierar stunderna vid munstycket, ju äldre man blir – krävs det mera övning att nå fram till ett bra resultat och det är mycket planerat inför hösten.

Jag vill gärna slå ett slag för vårt eget gemensamma riks samling – Pingstbrass 2018 som går av stapeln 28 -30 september i Linköping, här finns det gott om utrymme både för dej och även din orkester i själva ”Cupolen” och även för din bil eller buss i tillhörande bilparkering. Avstånd kan inte vara något problem då Linköping ligger så centralt för de flesta. Väl mött !

Precis i skrivande stund har jag blivit kallad av myndigheterna till England för att ta reda på föräldrahemmet som har stått tomt i flera år. Så jag har det jag gör ett tag framöver.

Jag kommer att tänka på vårt himmelska hem – det som Jesus själv säger att han gått i förväg att bereda åt oss.

”I min faders hus finns många rum.Om det inte vore så, skulle jag då har sagt åt er att jag går bort för att bereda plats åt er ? Och om jag än går och bereder plats åt er, skall jag komma tillbaka och ta er till mig, för att ni skall vara där jag är.”

I den eng. Bibeln står det -”In my fathers house are many mansions” – och det är ju flott – en ”mansion” är ju ett mindre palats ! Jag gillar min King James version. Med glimt i ögat kan man undrar om engelskmännen får en bättre rums standard !!

Men viktigast ät att vi har blicken riktat framåt, att vi inspirerar flera och flera att ansluta och följa Mästaren.

In The Master’s Service

Peter Preston