Som hos många andra har covid-19 viruset ställt till det för oss ordentligt,

även så hos Ö-viks Pingstbrass. Flera av våra vår/sommar-spelningar t.ex hos Ö-viks Frälsningsarmen, massed band helg med Anders Bejer, ekumenisk gudstjänst i Köpmanholmen m.m. fick ge vika för den pågående pandemin.

Undertecknad som också är med i stadens musikkår – fick vara med om en inställd konsert,

vår brassensemble fick inte vara med på kyrktrappan på KHF dag, det blev en utebliven första maj-spelning, samt fick även uppleva ett tyst nationaldagsfirande helt utan blåsmusik – ja, utan nånting över huvud taget! Så har det säkert sett ut för många utav våra orkestrar runt om i Sverige.

Vi i Ö-viks Pingstbrass ville ändå gärna ha en värdig avslutnings-spelning på vårterminen.

En av våra eminenta kornettister David Söderlund, bosatt c:a 5 – 6 mil inåt landet – kom då med en inbjudan från sin egen hemförsamling att medverka i en musikgudstjänst söndagen den sjunde juni – och så blev det. Alla som ville och kunde åkte från Örnsköldsvik den c:a en tim. bilresa mot Baptistkyrkan i Skorped.

Ö-viks Pingstbrass är välsignad med inte mindre än tre duktiga dirigenter, som turas om både på övningar och på uppspelningar. I Skorped denna söndagsförmiddag var det Daniel Sundberg, som dirigerade och vävde musiken med välvalda bibelord och tankar.

Musikgudstjänsten började med att Ö-viks Pingstbrass inledde med Marschen ”Sounding Brass” följt av ”Power in the Blood” som är titeln av William Broughtons arrangemang av ”Vill Du från syndernas börda bli fri” med refrängen ”Det finns kraft, mäktig underbar, uti Lammets dyrbara blod”.

Efter välkomsthälsningen fortsatte orkestern med ”Förunderlig Nåd” där dirigenten Daniel gav en informativ bakgrund om texten Amazing Grace av John Newton. Därefter var det inledningsord och offersång till ackompanjemang av orkestern.

Predikan som hölls av Dan Åberg var inramad med ”Teach Me”, arrat av Eiliv Herikstad och

”Just a closer walk with Thee”.

Efter nattvarden förrättad av församlingens diakoner fortsatte Pingstbrass med ”Steal Away” för att sedan avsluta mötet med ”Be Thou my Vision”.

Välsignelsen bads på ”flamländska” av Ingrid van Mieghem.

Innan kaffestunden hann Ö-viks Pingstbrass med Paul Marti’s marsch ”Summertime”.

All musik var ”skräddarsydd” komponerad eller arrangerad av undertecknad för dagens ”pandemic”

brassband – med undantag av där det har angivits annat.

Vi tackar Baptistförsamlingen i Skorped för att vi fick fira dagens gudstjänst tillsammans,

mycket brass och mycket härlig gemenskap och ändå klarade vi femtio personers restriktion.

Vi tackar Gud att vi kände hans närhet genom ordet, nattvarden och musiken denna söndagsförmiddag i Norrlands vackra inland.

Peter Preston