Söndagen den 8:e oktober var det dags igen för Ö-viks Pingstbrass och Skelleftehamns FA Musikkår att återigen sammanstråla, denna gång samlades vi mitt på dagen i Pingstkyrkan i Umeå för en eftermiddags övningspass innan kvällens musik gudstjänst kl.17.00.

Mäktigt med denna nästan 30 manna orkester. Det var Skelleftehamns tur att välja repertoaren, dirigent var Daniel Sundberg hemmahörande i Örnsköldsvik.
En härlig konsert som inleddes med Anders Bejers marsch ”We shall win”, sedan presenterades inslagen av olika medlemmar ur bandet, ofta tillsammans med ett vittnesbörd. Bland annat spelades Händels ”Hallelujah kören” ”Dance like David”, ”Joshua fought the battle of Jerico” samt en hel del från bandets Israel repertoar. Lennart Holmner, Umeå Pingstkyrkans Pastor anknöt sin betraktelse omkring ett citat av Ingemar Bergman -”Varifrån kommer musiken?”

Den stora förenade brass bandet avslutade med en påsk fanfar ”Easter Jubilations”, och den välbesatta pingstkyrkan visade sin uppskattning som krävde ett extra nummer.

Söndagen den 5 november på själva Alla Helgons Helg var Ö-viks Pingstbrass inbjuden att spela på förmiddagens gudstjänst EFS kyrkan i Ö-vik. Inför en nästan fullsatt kyrka var det Marcus Larssons tur att dirigera. Det blev en hel del av repertoaren vi framförde i Umeå några veckor tidigare plus några till inklusive undertecknads ”Just a closer walk with Thee”

Nu är det julmusik som gäller, det blir 1:a Advent i Pingstkyrkan här i Ö-vik samt två framträdande under 3:a advents helgen i både Mo & Själevads kyrka där vi ska medverka bl.a. med både kör och symfoniorkester, då blir det Derek Preston som dirigerar brasset.

Framtidsplaner för Ö-viks Pingstbrass

Som läsarna märker ha vi haft mycket musik med Israel tema under den gångna hösten. ”Easter Jubilations” har vi nyss framfört. Det kanske verkar ovanligt med ett påsk melodi i oktober och november, anledningen är att Ö-viks pingstbrass ska till Israel under påsk 2018, flera av FA Skelleftehamns musikkårs medlemmar följer med samt några ur FA Vasaband i Stockholm.

Så – ”next year in Jerusalem !”
Peter Preston