Vår förra församlings föreståndare K.G.Larsson var inspirations källa till vår förestående resa med Öviks Pingstbrass till landet Israel.

K.G. som han allmänt heter har numera blivit pensionär och flyttat ner till södra Sverige där han forsätter med sina Israel resor verksamhet – men han har hållit täta kontakta med brasset i Ö-vik.

Tyvärr har det visat sej svårt att få med hela bandet – men vi blir en 10 manna brassensemble som är på väg till det Heliga Landet.

Med brist på ett bättre namn heter gruppen ”Israel Brass Ensemble” där Mattias Liljedahl är ”ide sprutare” och organisatör med täta kontakter med K.G.Larsson, Daniel Sundberg är vår eminenta kapellmästare och undertecknad svarar för en hel del ”skräddarsydda” arrangemang och kompositioner och samtidigt behjälpligt med instudering.

I skrivande stund ha vi redan haft ett par intensiva tränings pass med ensemblen som görs utöver brassets ordinarie övningar. Vi blir förstärkt på själva resan med extra musikanter både norrifrån och söderifrån – resan som går av stapeln under Påsk veckan.

Det är inplanerad flera framträdande i Israel, bland annat en båtfärd på Galileiska sjön och på ett kryssningsfartyg på Röda Havet. Spelning vid ”Gordons Golgata”, klagomuren och flera andra kända ställen finns på rund turen. Ensemblen ska också ”kompa” sångerskan Anna Liljedahl.

Vi får återkomma i nästa nummer av ”brassnytt” och avlägga en rapport från vår spännande Israel resa.

Peter Preston