I skrivande stund har undertecknad nyss kommit hem från att medverkat tillsammans med Ö-viks Pingstbrass i an Advents konsert i den vackra åtta kantiga Själevads kyrkan.

Vår eminenta dirigent Marcus Larsson slog in en fulltaggad brassband med Erik Leidzens ”Christmas Joy” tätt följt av två mjukare stycken, den norska ”Det står eit lys” och Ray Farrs arr. av ”Helga Natt” (Julesang). Brasset hade fått sällskap av en utmärkt sångerska denna kväll -nämligen Camilla Klint som förgyllde stunden men först Göran Sydhages arr. av ”God Bless The Child” och senare i programmet Carolas ”Himlen i min Famn”.

Undertecknads enkel arr. av ”Det är en ros” stod näst på programmet inan betraktelsen av den tjänstgörande prästen. Andakten avslutades med Gustav Holsts ”In The Bleak Midwinter” följt av en en medley av ” Svensk Julmelodier” tonsatt av Mikael Lenberg, potpurriet innehåller melodierna ”Det Strålar en Stjärna”,”Det Susar en Vind” och ”Jul,jul, Strålande Jul”

Orkesterns kaplan Harold Gustavsson var behjälplig som presentatör. Efter sista stycket av Derek Ashmore ”Christmas Swingalong”- blev man bara varm av publikens uppskattning.

Eftersom vi är den enda Brassband inom Pingst norr om Dalälven vill vi gärna skicka en önskan om en Välsignelse Rik Jul & Nyår till alla våra ”medbrassmusikanter” inom vår rörelsen söder om Dalälven!

Peter Preston