Tyvärr kommer Speaker’s Corner denna gång till läsarna från en sjuksäng. Jag blev tvärt allvarligt sjuk och fick uppsöka sjukhusvård med en mindre rolig slutprognos.

Den första kvällen jag låg inne ordnade mina barn så jag fick Wifi-kontakt och kunde ta emot epost och MMS. Plötsligt plingade det till i telefonen, jag hade fått ett meddelande.

Ska du inte öppna och läsa? sa sjukhuspersonalen. Och då läste jag för alla i salen ett mail från Wille Wittrin, förste trombonist i City Brass, att City Brass hade tagit med mej i förbön. Det blev ett vittnesbörd för all samlad personal. Det var nog meningen att du mailade just då Wille!

Sedan fick jag en hälsning från min yngste son. Senare kom mail från min gode vän Sten Beckman med en hälsning från Brasset i Ryttargårdskyrkan i Linköping. De hade mej i sina förböner och hela Brassets hälsningar nådde mej. Det kom även telefonhälsningar från Frälsningsarmén i Södertälje genom James Eklöf, och många andra.

Det har varit så skönt att känna sig buren i förbön under denna svåra tid. Tack alla härliga vänner!

Och jag som hade planerat att fara ner till Värnamo och välsigna mitt barnbarns avresa till Tanzania, tillsammans med de övriga ungdomarna i teamet från ”Testa Mission”. Låt oss fortsätta be för dessa ungdomar, för deras framtida kännande på missionsfältet.

Jag såg att mitt barnbarn Simon stoppade kornetten i sin resväska, det är rätt inställning tänkte jag. Simon har lite påbrå från morföräldrar som har varit i missionens tjänst hela sitt liv. Och nu har kanske Simon fått lite påbrå från Preston-sidan av familjen också. Så nu blir det en musikalisk spelande missionär ute i Tanzania – härligt.

Jag tog en tumvers när jag låg sjuk och fick: ”Mina älskade bröder, varen fasta och orubbliga alltid, överflödande i Herrens verk. Eftersom i veten, att edert arbete är icke fåfängt i Herren”. 1 Kor.15:58

Vår egen Pingstbrass-dirigent Daniel Sundberg var uppe och hälsade på mej, och han sa rakt ut, att vi kan inte göra för mycket för guds verk. Bara vi gör det för Jesus – då är det aldrig fåfängt. Denna hälsning vill jag skicka till alla Brassnytts läsare.

Nu förväntas att jag troligen inte är ibland er så länge till. Snart skall vi fröjdas över Jesu ankomst till vår jord.

Snart är det dags att önska varandra trevliga jul- och nyårshälsningar. Och jag hoppas att vi återigen släpper fram våra sångare, körer, pianister och organister och låter dem komma i funktion, så att vår lovsång återigen blir berikad med lovsångens och tillbedjans mångfald där även himmelska Brasstoner finns med.

Over and out för troligen sista gången.

Peter Preston