Än en gång har vi korsat tidslinjen till ett nytt år, ett nytt år som tyvärr verkar blir mer oroligt och mer turbulent än någonsin.
Men Guds löften består, det är därför vi håller på.

Bland många trogna tjänare i Herrens vingård har vi redan fått ta del av Tibro Brass-reportaget då de fyllde 75 år, tätt följt av den välspelande Avesta Gospel Brass med sitt 60 års-firande. Vi lyfter på hatten och önskar dem Guds rikaste välsignelse i fortsättningen!

Det finns säkert tillfällen när vi ifrågasätter vårt uppdrag. Lyssnar verkligen människor till vår musik, tar de till sig den djupa innebörden av det vi spelar och det vi säger?

För några år sedan träffade jag en man ute på sta’n som tackade för mitt brassprogram i radion, ”Jag hörde ditt program igår” sa han, ”jättebra musik – men måste ni tala om Jesus och frälsning, det skulle vara skönt att slippa allt det där religiösa snacket”.

Jag tog åt mig lite grand och vid nästa sändning hördes ett helt neutralt program. En kort tid efteråt mötte jag samma man igen, han kom gående mot migpå gågatan med orden, ”Jag gillade ditt sista program – men hade Du inte något gott att säga om din Jesus?”.

Trots att andra människor kan bli till och med avvisande ibland förväntar de sig ändå att vi ska säga något gott om Jesus. Vi ska aldrig blygas för evangelium, ty det innehåller en Guds kraft till frälsning.

Vi ska inte vara tveksam att spela ren evangelisk musik, vi vet att musiken många gånger kan nå hjärtat lättare än ordet.

Vi som är verksamma i Norrlands Jerusalem vill rapportera att Ö-viks Pingstbrass hade en mycket uppskattad och välbesökt julkonsert i Själevadskyrkan. I dagarna ska vi ha en övningshelg och konsert hos Frälsningsarmén i Umeå, det blir en samkonsert med Skelleftehamns FA musikkår som vi har samarbete med, våra FA-vänner från Skelleftehamn är ju våra närmaste fungerande brassband häruppe i norr.

Fortsätt att skicka in reportage från din orkester, funderingar och tankar från just din horisont, dina inlägg är alltid uppskattade.

Ett gott nytt blåsår!