Det har varit en ganska intensiv brassvår/vinter för min del, men jag har mig själv att skylla – man kan ju säga ifrån. Men då tycker man att man går miste om så mycket.

Jag har ofta uppdrag på annan ort, främst i huvudstaden, och då blir det lika ofta besök hos mina vänner i City Brass. Att först medverka i deras trombon­ensemble och sedan spela med på deras brassövning är en välanvänd kväll. Sedan fick jag möjlighet att spela med Södertälje nyligen – se separat artikel.

När jag kom till Sverige för första gången, år 1963, var det till Södertälje. Då var det till den gamla Filadelfiakyrkan mitt emot gamla frälsningsarméns lokal. I dag har båda två fått ge vika för den nya genomfartsleden genom staden. Det var i den gamla kyrkan jag gifte mig, blev döpt och blev ledare för Filadelfiakyrkans hornmusik i Södertälje. Efter åtta år flyttade jag och min familj upp till Örnsköldsvik, men innan dess hann jag vara med om invigningen av den nya Pingstkyrkan.

Nu nyligen, när jag var i Södertälje med City Brass, var det det sista mötet innan hela kyrkan skulle genomgå en helrenovering. Jag undrar vad som händer nästa gång jag besöker Södertäljes Pingstkyrka?

Under den senaste tiden har jag övat extra mycket inför ett returbesök av Frälsningsarméns musikkår från Skelleftehamn (se separat blogginlägg), och kommande sommar har jag tackat ja till en spännande spelning längre bort, som jag har anledning att berätta mer om sedan.
Men man får ingenting gratis- denna intensiva vår och kommande sommar betyder också att jag måste spendera mer tid vid munstycket. Eftersom det ofta är mer stimulerande att spela med i ett sammanhang har jag återupptagit mitt tidigare medlemskap i Ö­-viks symfoniorkester, Ö­-viks Musikkår och Ö-­viks Big Band. Allt för att förbättra min ambis.

Det är mycket som vi vill och måste ägna vår tid åt. Familjen tar sin tid, brasset tar sin tid, men låt oss inte glömma att ta tid att ”jobba på vår frälsning”. Ordet frälsning har två betydelser på grekiska, den första är att ta emot frälsning från Gud, ”sozo”, och denna användning finns 103 ggr i NT, sedan finns det frälsning som vi jobbar på dagligen, ”sorteria” på grekiska som i detta sammanhang används 43 ggr i NT. Man kan inte ha den ena betydelsen utan den andra. Vi ska ta emot frälsning genom Jesus Kristus och sprida budskapet om detta genom vår bekännelse, genom vår musik. Samtidigt ska vi jobba på vår egen frälsning. Paulus skriver i Filipperbrevet ”Därför, mina vänner, så arbeta med fruktan och bävan på Er frälsning, inte bara när jag var hos Er, utan även ännu mycket mera nu när jag inte är hos er.”

Låt oss fortsätta att förkovra oss med vår musik så att vi lättare når ut till andra med Guds kärleksbudskap, men låt oss aldrig förlora blicken på Jesus, aldrig själva förlora kontakten med frälsningens Gud. Låt oss alltid ta tid vid Jesu fötter och jobba med vår frälsning.
Det gäller att vara uppdaterad hos Mästaren själv, så att vårt budskap alltid är aktuellt.