tussilago
’ello music lovers!

Äntligen är den tid på året här när värmen sakta vinner över kylan och ljuset segrar över mörkret.

En del har hänt i brass-Sverige sedan senaste numret av BrassNytt, åtminstone vad jag sett från min horisont:
I januari gav den världsberömde och virtuose trombonisten Chistian Lindberg en konsert tillsammans med Nordiska Kammarorkestern från Sundsvall i Ö-viks Pingstkyrka. Tyvärr var det inte många toner under konserten som Christian spelade (han dirigerade mest) – men dessa få minuter på alt-trombonen var en otrolig prestation. Han spelade ett egenskrivet verk.
Österrikiska Mnozil Brass har konserterat i Stockholm och det var som vanligt sanslöst bra.
Ryttargårdskyrkans brassband ”Brasset” från Linköping har varit synligt i TV-rutan ett par gånger.
Östgöta brass ska snart samarbeta med Smyrna Brass från Göteborg och de ska under konsertnamnet ”Impact Brass” återskapa och återuppleva musik från en klassisk International Staff Band-inspelning från 1973.
Vi i Ö-viks Pingstbrass har haft en helg med gästdirigenten Stig Robertsson – läs mer i separat inlägg.
I april åker undertecknad till Perth i Skottland för att bevista och rapportera ifrån brass-EM som är förlagda där i år.
Ja, visst händer det saker och ting även i den lilla svenska brassvärlden!

Min kära medmusikant, låt oss inte falla offer för ”lagom”-tänkandet – att lära känna Jesus lite lagom och att avsätta bara lite lagom tid till vårt tjänande. Från att förut ha sjungit ”Allt till Jesus vill jag lämna” sjunger alltför många nu istället ”lagom till Jesus vill jag lämna”.
Du kan vara viss om att den tid och energi du lägger ner på Guds verk och för andra människors frälsning aldrig är förgäves. Så låt oss verka, ty natten kommer då ingen kan verka mer, och låt oss fortsätta att blåsa även om det ibland är i motvind.

Tut i luren och basunera ut att NU är frälsningens dag. Då kan det bli en andlig vår både för dig själv och dina medmänniskor.

DET ÄR VÅR!!!