nyårsfanfar från Ö-vik
Januari är här och helgerna över. Nu är det nästan skönt att få vila ifrån soffan, tv:n, skinkan, chokladasken och den kära släkten. Ja, det är nästan så att till och med tanken på jobbet känns lockande.
Jag gav min kropp ett nyårslöfte om att förflytta chassit lite oftare, så därför gick jag hit till Speakers’ Corner idag.
Vi har återigen fått ett nytt nådens år från vår Herre. Kanske har du ett mindre lyckat år bakom dig, men under detta nya år ska vi se upp till vår Mästare som säger ”Se, jag gör allting nytt”.
Låt oss ta våra olika uppgifter på fullt allvar, även vårt spelande för Guds rike.

Här i Ö-vik har brasset varit i farten en hel del kring advent och jul, först i samband med församlingens 90-årsjubileum, tätt följt av två egna julkonserter. Dessa var mycket uppskattade, både utav musikanter och publik.
Vi har också brasskvintetten Sounding Brass i Ö-vik som medverkade på den lokala körens julkonsert där sångerskan Shirley Clamp var inhyrd solist.

Glädjande nog har vi fått lite föryngring i PBB:s styrelse! Välkomna Alf-Göran Waldenvik (Tibro) och Daniel Sundberg (Ö-vik)! Låt oss tacka de vänner som tjänat en längre tid för det de brinner för. Nu tänker jag i synnerhet på min gode vän Stig Holmgren som tar ett litet steg tillbaka.
Vid ankomsten till himlens land blir vi kanske inte tackade för att vi var med under de år när väckelsen gick fram eller för en punktinsats vi gjort en gång i tiden, utan för att vi har varit trogna tjänare, och gällande detta ligger Stig bra till. Som det står i bibeln: ”Väl gjort, du gode och trogne tjänare”.
I dessa tider när det inte är inne att vara någonting troget är det viktigt att vi har vårt tjänande förankrat i kärlek till både vår Herre och vår medmänniska.

Nu lämnar jag Speakers’ Corner för att bege mig till radiostudion och programmet BrassTracks.
Jag har redan ångrat mitt nyårslöfte, nog hade det varit skönt att ta bilen. Så är det med oss människor. Du kanske lyckas bättre!
Låt oss med hjälp från ovan gå ut med tillförsikt att möta alla medgångar och motgångar som 2014 har i sitt sköte.

Ett Välsignat Nytt BrassÅr!