Hello musiclovers!

Hoppas att sommaren varit skön och att ni är taggade inför höstens utmaningar. Nu är det dags att massera läpparna, smörja upp ventiler och drag och öva upp andningsapparaten till max igen. (Detta gäller naturligtvis bara oss som har dåligt samvete över de övnings- och spelfria veckor som passerat medan vi låg i hängmattan, badstranden eller dylikt.)

Själv har jag bland annat slappat i Londons Hyde Park och där gått förbi den riktiga Speakers’ corner och lyssnat till en lunchkonsert på Frälsis vid Regent Hall på Oxford street. (Åker du till London rekommenderar jag verkligen en tur till Frälsis på Oxford street för att lyssna på deras välberyktade brass.)

Naturligtvis blev det en resa ner till mina hemtrakter i Torbay vid Englands riviera (ja, även England har en riviera!) där jag kastade mig i böljan blå denna ovanligt torra och heta sommar i England.

Vid en utflykt upp till den stora heden och nationalparken Dartmoor stannade jag bland ångande lokomotiv vid järnvägsstationen Buckfastleigh och blev välkomnad med ljuvliga toner av ett lokalt brassband vid namn ”Sound House Brass” ni ser på bilden nedan.

brassband i England

Större engagemang efterlyses från er läsare! Det kan inte vara meningen att hela Brassnytts innehåll läggs på två, tre eldsjälar. Det blir tjatigt i längden att läsa samma skribents namn under varje artikel. Jag tror ni samtliga läsare och vi på redaktionen håller med.

Mitt förslag är att alla orkestrar i alfabetisk ordning turas om att skicka in reportage till Brassnytt. Eftersom alfabetet börjar med bokstaven A skulle det vara lämpligt med ett reportage från Avesta Gospel Brass. Det kan handla om årets brassdagar eller något annat brassevenemang, en intervju med någon i brasset, redovisning av stadens brassklimat eller kanske ett vittnesbörd. Det skulle göra Brassnytt mycket mer intressant läsning för oss alla, eller hur?

Ö-viks Pingstbrass gjorde en försommarresa ner till Timrå där vi spelade några alster av Stig Robertsson (tidigare chef för Sundsvalls Kammarorkester och Sundsvalls konsertförening) som även fanns bland åhörarna. Han har visat intresse för att arra några låtar till årets julkonsert så vi ser fram emot fortsatt samarbete, det blir verkligen kul. Under september månad ska orkestern gästa Vindeln i Västerbotten samt ansvara för musiken vid Israels ambassadörs besök till Ö-vik.

Snart är det oktober och då träffas vi i Avesta på Pingstbrass 2013. Göran Hultqvist och hans stab har lagt ner mycket tid och energi på att det åter ska bli en givande träff. Och om någon klagar över att Avesta ligger för långt norrut kan jag säga att det är ungefär lika långt söderut för andra… Glöm inte att anmäla dig senast 6 september!

Låt oss påminna varandra om aposteln Paulus ord när han utbrister ”Han har välsignat oss med all den andliga välsignelse som genom Kristus finns i himlen”. Visst kan vi komma med våra böneämnen, men när vi kommer med våra önskelistor ska vi komma ihåg att Han redan har välsignat oss.