Bäste medmusikant, vädermässigt har sommaren varit så där för de flesta av oss.
Nu börjar flyttfåglarna återsamlas för att tillsammans ge sej iväg i samlat trupp, och
snart är det dags för oss brass musiker inom pingst att samlas i Göteborg, för att samla kraft och inspiration för att lyftas till oanade höjder inför det som ligger framför.
Själv hade jag planer att inleda sommaren genom att bevista Söderkårens konsert i Stockholms Riddarhus – men i sista minut fick jag anledning att styra bilen mot Värmland istället, det var synd men jag fick uppleva en hel del annan sommar musik ändå – se separat inlägg.

Just nu, måste jag personligen se positivt på brass fronten från min horisont.
Ett av mina barnbarn har bevistat Hjortsberga brass läger, det var den andra gången för honom på SMM sommar musikskola och han talar bara gott om sina upplevelser med både kornetten och kamraterna.
Ett annat yngre barnbarn kunde uppvisa sina trumfärdigheter, hans naturliga rytmiska solo på handtrummorna var minst sagt imponerande.
Ett annat barnbarn har bytt upp sej till ett proffsigare instrument – en trumpet av högklass, hon har övat på och lyckats med sitt spel, så nu ville föräldrarna uppmuntra henne vidare, kanske nånting för många av oss andra att ta efter!

Hemma i församlingen är dop siffrorna glädjande, det finns även bland de ”nysvenskar” som har lämnat andra religioner för att följa Jesus. Mycket av missionens uppgifter ligger betydligt närmare oss numera.
I skrivande stund i mitten av augusti – har jag nyss kommit hem från brassets första större spelning efter sommaren. Det var ett tack och farväl möte för Israels Ambassadör i Sverige nämligen Isac Bachman med fru Osnat och det hölls i Nya Parken i Örnsköldsvik. Vårt eget Pingstbrass, under ledning av Daniel Sundberg -fick den ära att vara med och förgylla festmötet med Israel inspirerad musik, en del arrangemang av Eric Ball och andra av undertecknad. Vi fick många fina lovord, en spelning där vi själva blev nöjda, dessutom en verklig fin upptakt till höstens brasstermin.

Så nu går vi vidare med tillförsikt och med tacksamhet.
Låt oss se och glädjas åt allt positivt som sker runt omkring oss, visst få vi kämpiga perioder ibland, tider av motgångar. Eftersom vi är i eldlinjen så få vi förvänta oss motstånd, kamp och strid – annars hade vi dragit oss tillbaka till en mera jordisk bekväm position där vi aldrig upplever seger i andens värld – en ljum kristendom från åskådarläktare, men nej- ”framåt kristi stridsmän” som det står i sången.
Hoppas att alla läsare få uppleva en fin brassband upptakt inför hösten.
Eric Ball använde ofta ett uttryck från fotbollens värld när han dirigerade, med glimt i ögat kunde man höra honom säga ibland:
”Keep your eye on the ball”
Alltså håll ögonen på dirigenten – och särskilt vår ”Överdirigent” –
Fäst dina ögon på Jesus och låt dej själv och din orkester bli inspirerad och och få ledning från ovan inför höstens uppgifter.
Peter Preston