Kära musikvänner, nu är den sköna sommaren här.

Vad vi har längtat! Det var inte så länge sedan man var ute och skottade efter plogbilens framfart. En av vårens efterlängtade tecken här uppe i norr är när isbrytaren återigen öppnar sjövägen till Norrlands hamnar. Var det inte alldeles nyss som jag hälsade våren välkommen? Då var det den sista april tillsammans med Örnsköldsviks Blåsoktett, snöflingor i luften – en kall och blåsig stund på Ö-viks torg.

Vi i brasset har tagit beslut att på eget bevåg ge oss ut själva på sta’n under övningskvällar med evangelium. Det blir några gånger i försommar och några gånger vid höstterminens upptakt. Vi kommer att sätta upp vår ”här spelar Pingstbrass”-skylt, vi spelar först och främst kända sånger och melodier samt bjuder på kaffe och samtal. Vi måste ju ut bland folket!

De flesta av oss vill njuta av sommarens soliga dagar på olika sätt, i stugan, i båten på havet, i trädgårdens hängmatta, kanske en resa utomlands, en del kanske går på en brass-sommarkurs – det är alltid stimulerande för både unga och äldre. Herren själv vill leda oss på ”gröna ängar -där vi finner ro”.

Vi har mycket att tacka Jesus för och säkert många böneämnen som medföljer oss genom semestertiden. Den Gud som ”redan har välsignad oss” är fortfarande vår hjälp och stöd under sommaren. Som isbrytaren i Ö-viksfjärden bereder en väg genom isen intill målet, och precis som Ö-viks brass vill med sin satsning på sta’n, vill vi alla bereda en väg för Herren.

Låt oss tillsammans bereda denna väg i bön, genom vår helhjärtade satsning få fram de ”himmelska tonerna”. Vår gemensamma Pingstbrass-samling i september – i år i Göteborg, är en utmärkt källa till inspiration, en helg att ladda inför alla uppgifter som väntar oss. Kom beredd själv på alla sätt – så att Du har någonting att tillföra sammankomsten, var frimodig och anmäl dig gärna i förväg till olika uppdrag, det skulle underlätta på årsmötet – då det ibland upplevs nästan försent att besluta i somliga ärenden.

Jag önskar alla Brassnytt läsare en välsignelserik sommar.
Peter Preston