Hoppas alla har fått njuta av den fina sommaren. Värmen kan vi inte klaga på – efter den kallaste midsommaren på över 100 år byttes vädret snart ut mot medelhavstemperaturer och tropiska nätter. Underbart (nästan fööör underbart). Men nu kommer den med obevekliga stormsteg – hösten. Plocka fram din lur ur sommar-idet innan den börjar täckas av höstlöv och börja arbeta upp ambisen igen och bli redo för ”peak performance”.

Men viktigare än att få upp ambisen är att fråga vår Mästare vad Han vill med vårt musicerande och våra brassband denna termin. Kanske är det dags att på nytt lämna våra liv i Guds händer och än en gång dedikera både våra talanger och våra instrument till Herrens tjänst. Då startar vi denna nya speltermin med de allra bästa förutsättningar.

Brasshösten blir spännande med Pingstbrass 2014 som hålls i Bankeryd 3-5 oktober. Om jag förstått det rätt så kommer fokuset ligga på den kommande brassgenerationen, dvs våra minibrassverksamheter. Vi ses där!

Och missa inte årets brass-SM i Värnamo (7-8 nov.) som gästas av The Cory Band från Wales. Bandet formades redan 1884 i det lilla kolgruvsamhället Ton Pentre i Rhondda-dalen och har sina rötter inom nykterhetsrörelsen. År 1895 ingick brassbandet i Cory Brothers Gruvbolag och har sedan dess gått från klarhet till klarhet och räknas i dag till de bästa i världen. Ett väl värt besök till Värnamo, alltså.

Själv är jag nyfiken på vad brassets dirigenter här i Ö-vik har plockat fram på höstens repertoar, alltid lika spännande varje gång. Bäst att jag också börjar öva lite mer.

Ute i etern sänder jag som vanligt mina brassprogram varannan vecka from 10 september. Lyssna gärna på www.brasstracks.se.

Jag ber om Guds rikaste välsignelse över just dig och din orkester.

In His Master’s Service