Klockan var sju en lördagsmorgon när vi fördelade orkestern i flera bilar med destination nästan 30 mil norrut – Frälsningsarmén i Skelleftehamn. Vi hann fram lagom till morgonfikat, som följdes av en övningsdag tillsammans med musikanterna från Skelleftehamnskåren. Dirigent för helgen var den hemvändande sonen Andreas Holmlund som annars är verksam i Stockholm med bland
andra Vasakåren.

Andreas hade egenskrivet notmaterial med sig, och de flesta stycken hade vi tjuvtränat på i några veckor. Det blev intensiva träningspass under dagen. Några stycken var nästan på gränsen för oss, men det var samtidigt en härlig utmaning som resulterade i att vi kunde uppföra samtliga stycken under helgen.

Att musicera med andra skapar alltid en god gemenskap, och dessa två brassdagar med vännerna i Skelleftehamn var inget undantag. Det märktes på en gång att vi trivdes i varandras sällskap. Kåren gjorde allt för att vi skulle känna oss hemma. Helgens dirigent Andreas Holmlund instuderade mästerligt hela repertoaren, och han lyckades med en hel dags övning utan att trötta ut orkestern.

Efter middagen blev det en avslappnad kväll med både skämt och allvar och inslag från både Ö-vik och Skelleftehamn. Under söndagen spelade vi på två möten i Skellefteå. I både mötena höll kårofficerarena predikan och vi från Ö-vik svarade för vittnesbörd.

När vi bilade upp till Skelleftehamn var det regnblandat snö och moddiga vägar, men sedan kom vår-vintersolen fram under helgen. Precis när vi lämnade Skelleftehamn började det dock snöa igen, och väglaget blev riktigt besvärligt. Men brasshelgen med våra kära vänner i Skelleftehamn gav mersmak och vi har redan börjat skissa på ett återgäldande besök i Ö-vik längre fram, även då tillsammans med den eminente musikmästaren och jazztrombonisten Andreas Holmlund.