Ö-viks Pingstbrass och Frälsningsarméns Musikkår i Skelleftehamn har haft flera konserter tillsammans de senaste åren. Vi har verkligen
funnit varandra i vår gemensamma strävan att tjäna Gud med vår brassmusik.
Den tredje söndagen i januari var det återigen dags för en hel söndagsövnin, denna gång i Umeå. Förut har vi varit hos varandra varannan gång, men genom att mötas mitt emellan städerna blev det hälften så lång resa och hälften så dyra resekostnader för samtliga.
Det blev en ganska stor sammansatt orkester med två slagverkare som dirigenterna Daniel Sundberg och Derek Preston hade som arbetsmaterial.
Efter att vi hade övat från tidig morgon började publiken samlas inför dagens uppspelning i gudstjänsten under eftermiddagen.
Frälsningsarméns musikkår i Skelleftehamn har en mycket duktig kornettist med ett förflutet i Canadian Staff Band. Denna
välspelande broder kom till sin rätt redan i öppningsstycket när han spelade på en piccolotrumpet tillsammans med orkestern i ”Trumpet Voluntary” av Jeremiah Clarke (även om man är osäker om det inte var Henry Purcell).

Med den annalkande minnesdagen av förintelsen var det lämpligt med ett Israel-tema i gudstjänsten.
Undertecknad är uppvuxen med Eric Balls musik från tiden jag bodde i England. Efter senare kontakt med Eric Ball på 60- och 70-
talet lovade han att skriva några stycken för oss i Pingstbrass, varav ett var konsertens nästa inslag ”Rhapsody-Israel”.

Händels mäktiga ”Halleluja-kör” ur Messias fanns också på programmet, följt av två stycken arrangerade av undertecknad
nämligen ”Just a closer walk with Thee” och den israeliska schlagern ”Hallelujah” från år 1979.

Andreas Ålöws arrangemang av ”Jesus Du min Frälsare” var en meditativ övergång till predikan av kårofficeren.
Meditation ”The light of the world” är en underbar komposition av Dean Goffin, musik som beskriver den berömda tavlan med samma
namn som hänger i Westminster Abbey. Den försiktigt musikaliska ”dörr-knackningen” i början intensifieras allt eftersom Jesu
knackning på hjärtats dörr blir mer och mer angelägen.

För att påminna oss alla om slutmålet för vår vandring framfördes ett till alster som Eric Ball skriv för oss, ”Den Heliga Staden”.

Eftermiddagskonserten avslutades med Andreas Holmlunds ”Låt Din altarglöd beröra mig”.

Som extranummer framfördes Mozarts “Horn Concerto no 3”. Då var det dags för båda solohornisterna i bandet att glänsa tillsammans med den stora sammansatta orkestern.

När vi delade på oss igen, en del för att åka norrut, andra söderut, kunde vi säga att det var en dag väl spenderae i Herrens Hus.

Vi tackar Frälsningsarmén i Umeå för upplåtande av sina lokaler åt oss.

Ö-viks Pingstbrass och Frälsningsarméns Musikkår i Skelleftehamn har stora planer framöver. Om dessa går i lås har vi säkert anledning att återkomma i Brassnytt. ”Watch this space!” som man säger.