Året som börjar ta slut har varit ett innehållsrikt brassår, tycker jag.

Cory Band är för närvarande rankade som det bästa brassbandet i världen, men Black Dyke Band är faktiskt det band som vinner flest tävlingar just nu (se resultatlistan). Jag tror också att Storbritanniens brassband börjar känna av konkurrensen från övriga europa.

I årets brass-SM i Värnamo tog Windcorp hem en värdig seger (alla pallplatserna var för övrigt helt i linje med min egen bedömning).

Jag fick stifta bekantskap med det svenska tjejbandet ”Éowyn brassband” under Pingstbrass i Bankeryd och vill gärna höra mer ifrån dem.

På lokal nivå har Ö-viks Pingstbrass i höst haft förmånen att spela på Evangelistfondens stipendieutdelning. Bland annat spelades ”A Trumpet Voluntary” när stipendiaterna tågade in vilket var pampigt värre! Vi invigde också ”Israel”-konferensen där vi under en halvtimme spelade musik med anknytning till Israel. Till exempel spelades ”Den heliga staden”, ”Israel Rhapsody” (som Eric Ball skrev särskilt för Ö-viks Pingsbrass) och schlagerhiten ”Hallelujah” med vilken Israel vann Eurovision år 1979.

Men nu går vi vidare, för nu begynner vårt nya jubelår.

De vise männen kom med otroliga fina gåvor till Jesus – guld, rökelse och myrra, det bästa som fanns på den tiden. Det är svårt att konkurrera med sådana dyrbarheter, men vi kan komma med våra instrument istället, instrument som är helgade i Jesu tjänst. Med vår brassmusik kan vi hylla både krubbans barn och konungarnas kunung. Men den största gåva vi kan ge är oss själva.

Nu ska vi iväg och ta in julgranen, pynta bostaden, skicka julhälsningar, fixa med julmaten, sjunga och spela en hel del ”nonsens”-julvisor vilket hör julen till – (man ska ju inte vara mer religiös än vad man är). Men låt oss inte glömma all den andliga och lekamliga nöd runt omkring oss, ty det är också för dessa som Jesus kom med evangelium.

Hoppas att jag inte ökar för mycket i vikt under julen så jag fortfarande orkar stå vid Speakers’ Corner även nästa år.

Tills dess –

ha en Välsignelserik Jul och ett riktigt Gott Nytt År.