Helgen den 27–29:e januari 2012 siktade Ö-viks Pingstbrass in sig på huvudstaden.
Hösten 2011 firade de sitt 60-årsjubileum och nu var det dags för en jubileumsresa.

Brassbandet har två ordinarie dirigenter, nämligen Daniel Sundberg och Markus Larsson, som stod för merparten av helgens orkesterledning. De fick även assistans av Göran Sydhage och undertecknad (Peter Preston) som dirigerade bl.a sina egna nyskrivna alster.

Första konserten gavs på fredagskvällen hos Frälsningsarmén i Uppsala tillsammans med FA-musiker på plats. Österlings Bandology ingav en härlig feststämning till kvällens program.

Eftersom dagen sammanföll med ”förintelsedagen” innehöll programmet också musik som väckte eftertänksamhet som i Eric Balls ”Israel”, ett av de verk som Eric Ball skrev särskilt för Pingstbrass för många år sedan.

Direkt efteråt bar det iväg mot huvudstaden och övernattning på Vasakåren.

Lördagen tillägnades åt samövning och samvaro med Vasabands musikanter.

Kvällens konsert inleddes med en avdelning med Ö-viks Pingstbrass, och den andra avdelningen som massed band tillsammans med Vasaband och deras musikmästare Andreas Holmlund. På programmet denna kväll fanns bl.a. ”Priority” av Anders Beijer och ”Heralds of Victory” av Ronald Holz som spelades som dubbelkvartett. Kvällen avslutades med Händels mäktiga ”Hallelujah-kör” ur Messias.

En glädjande överraskning för Pingstbrass var att träffa och lyssna på pastor Martin Tornell. Martin var med och beslutade om uppstartande av församlingens blåsorkester i Örnsköldsvik för 60 år sedan.

Kvällen avslutades med middag och samkväm på kåren.

Vi är verkligen skyldig Vasakåren ett stort tack, och i synnerhet Vasaband för allt de gjorde för oss.

Helgen avslutades i Järfälla där Pingstbrass medverkade vid nattvardsgudstjänst i Aspnäskyrkan. Bertil Andersson från Järfälla Brass Band och församlingsledningen hälsade oss välkomna. Pingstbrass uppförde bl.a Göran Sydhages arr. av ”Jag älskar dig, Jesus”. Mötet och turnén avslutades med Peter Prestons jubileumsmarsch ”En förvandlad stad”, en marsch som bl.a bygger på sången ”Tag emot, tag emot den gudomliga kraft” – en pampig med samtidigt värdig avslutning på en välsignad jubileumsturné.