Söndagen den 13 mars befann jag mig på estraden i Södertäljes Pingstkyrka tillsammans med City Brass från Stockholm.
Som så ofta förr när jag besöker huvudstaden började helgen med ett torsdagsrep med Citykyrkans trombonensemble innan brassövningen tog vid, och där behövdes jag bäst på Eb-tuban och även så i Södertälje under söndagförmiddagens gudstjänst.

Dirigent Fredrik Hellgren och brassbandet inledde med två stycken härliga FA-marscher, nämligen ”Camp Happyland” av James Anderson och George Marshalls ”The Liberator”. Däremellan framfördes också stycket ”Ascalon” (bättre känt som Härlig är jorden) arrangerat av Ralph Pearce.

De unisona sångerna framfördes med både orgel, brassband och församlingens sång – en härlig kombination. City Brass medverkade även i lovsången då de spelade tillsammans med pianot i ”Ropar till Dig”.

Pastor Thomas Hallström introducerade dagens gästpredikant Thomas Ardenfors som ivrigt talade om familjedaghemsverksamhet. Ett mycket intressant och aktuellt ämne (även om jag som gammal pingstvän saknade en riktig pingstpredikan denna söndagförmiddag).

Brasset spelade ”Bara i Dig” i ett arrangemang av Andreas Holmlund innan ”Välsignelsen” som först lästes och sedan spelades av brassbandet i ett arrangemang av dirigenten Fredrik Hellgren.

En härlig gudstjänst med brass i Guds hus, uppskattat av både lyssnare och åhörare i Södertäljes Pingstkyrka.